Наръчник за акустична екология

Spread the knowledge

Наръчник за акустична екология

Original link: http://www.sfu.ca/~truax/handbook2.html

Ръководството за акустична екология на проекта World Soundscape, редактирано от Бари Труак, професор в училищата по комуникации и съвременни изкуства в Университета “Саймън Фрейзър”, е референтна работа от 160 страници, оригинално публикувана през 1978 г., която съставя всички основни термини от полетата на акустиката, психоакустиката, акустиката на околната среда и измерването на шума, електроакустиката, музиката, езикознанието и звуковите проучвания, с обширни кръстосани препратки и ясни обяснения.

Многобройни диаграми, графики и таблици предоставят допълнителна референтна информация. Книгата е идеален референтен текст за студентите по акустична комуникация, електроакустична музика и всяка друга област, в която е необходимо познаване на звука.

През 1999 г. е публикувано ново издание на наръчника за CD-ROM, което също е включено във второто издание на авторската книга “Акустична комуникация” .

Онлайн версия на документа можете да намерите тук. Той също така е преведен в HTML5 с вградено аудио за потребители на Safari като част от базата данни WSP, за което можете да заявите парола за гости от truax@sfu.ca

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *